ABOUT US

Meat the family
Aan de eettafel worden de mooiste herinneringen gemaakt 
Ondernemer Mo heeft vele herinneringen aan zijn jeugd in een Antwerpse arbeiderswijk, maar zijn mooiste herinneringen speelden zich af rond de eettafel. 
Mo herinnert zich nog goed hoe hij de strijd aan moest gaan met zijn broers zodra hun moeder de kookpot op tafel zette, alle kinderen wilden uiteraard het lekkerste stuk vlees op hun bordje. 
Gelukkig was er genoeg voor iedereen want hun vader was de trotse eigenaar van een ambachtelijke beenhouwerij waar kwaliteitsvlees de norm was.
Gastronomische genen
Dankzij de kookkunsten van zijn moeder en de strenge eisen die zijn vader aan vlees stelde, kregen Mo en zijn broers en zussen het belang van goed eten met de paplepel ingegoten. Inmiddels genieten zijn ouders van een welverdiend pensioen en brengen veel tijd door met hun kinderen en 15 kleinkinderen. Maaltijden met de familie spelen daarin uiteraard nog steeds een grote rol maar het is niet enkel de Moeder van Mo die achter het fornuis staat.  
Een carrière als slager bleek niet voor Mo weggelegd, er schuilde een getalenteerd kok in hem en hij blonk uit het bereiden van klassieke Frans-Belgische gerechten. Hij had niet enkel de gastronomische genen van zijn ouders geërfd, ook stroomde er ondernemersbloed in zijn aderen. Met de oprichting van vleesbistro Meat&Eat trad hij toch enigszins in de voetsporen van zijn vader. Bij Meat&Eat ligt de focus op topkwaliteit vleesspecialiteiten, maar ook voor visliefhebbers en vegetariërs biedt de menukaart gerechten om van te watertanden.  
Kitchens are made to bring families together
De passie voor eerlijke en duurzame ingrediënten, met liefde en aandacht bereide gerechten en het respect en eerbied voor stamvader Chaib vormen de fundamentele waarden voor deze family business. Een “eetlokaal” waar Mo en zijn familieleden in hun element zijn en waar hun natuurlijke energie zorgt voor een authentieke sfeer. Samen met zijn broers en neven verwelkomt hij fijnproevers in de toegankelijke bistro waar genieten op ontspannen wijze voorop staat. En dat alles dankzij het culinair erfgoed van hun ouders en die mooie herinneringen uit hun eigen jeugd. 

Mo en zijn team nodigen u van harte uit om aan te schuiven aan één van hun eettafels en er smakelijke herinneringen te maken. 
Meat us @ Meat&Eat
Share by: